Vakuová svářečka potravinových sáčků a fólií QH-01 je ideálním kuchyňským pomocníkem, který vám pomůže prodloužit životnost potravin.
Vakuování potravin je velice rychlý a snadný způsob uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, díky tomu zůstanou v potravinách zachovány vitamíny a minerály, bez přístupu vzduchu k potravinám nedochází k rozmnožování bakterií, nedochází k vysychání nebo přenášení pachů. Čerstvé potraviny jako je maso, ryby, zelenina či ovoce vydrží 2-5x déle. Suché nebo zmražené potraviny mohou být skladovány v mrazícím boxu po dobu 1-2 roky. Vakuované potraviny mají menší objem a jsou tím pádem skladnější.
Používání je velice jednoduché a intuitivní. Vakuovačka pracuje s vroubkovanými sáčky a fóliemi, její čelisti umí vytvořit svár o maximální délce 295mm. Stačí pouze otevřený konec sáčku vložit do vakuovací komory, uzavřít víko a zmáčknout tlačítko pro zahájení vakuování. Po vytvoření vákua se pytlík automaticky svaří. Proces lze kdykoliv přerušit.
Vakukovačka je vhodná především pro vakuování masa, ryb, zeleniny, ovoce, svačin a sypkých směsí ztrácející svoje aroma - čaje, kávy. Vakuovat lze mimo potravin i jiné předměty.
Zavakuované sáčky jsou vhodné pro vaření metodou Sous-Vide.
Vakuovačka jde použít se všemi rozměry našich vakuovacích sáčků, jelikož vakuovací sáček o šířce 300mm má již z výroby svařené 6mm okraje z každé strany a celková šířka sáčků bez okrajů je 288mm.
Celková délka přívodního kabelu: 135cm.
Tloušťka svařovaných fólií: 0,10 - 0,29mm (100 - 290μ).
Doba vakuování: cca. 20 sekund (v závislosti na velikosti svařovacího sáčku)
Interval mezi jednotlivými cykly: 40s.
Neskladujte vakuovačku s uzamčeným víkem. Dlouhodobá komprese těsnící gumy může způsobit její netěsnost.