Vakuová svářečka potravinových sáčků a fólií QH-02 je ideálním kuchyňským pomocníkem, který vám pomůže prodloužit životnost potravin.
Vakuování potravin je velice rychlý a snadný způsob uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, díky tomu zůstanou v potravinách zachovány vitamíny a minerály, bez přístupu vzduchu k potravinám nedochází k rozmnožování bakterií, nedochází k vysychání nebo přenášení pachů. Čerstvé potraviny jako je maso, ryby, zelenina či ovoce vydrží 2-5x déle. Suché nebo zmražené potraviny mohou být skladovány v mrazícím boxu po dobu 1-2 roky. Vakuované potraviny mají menší objem a jsou tím pádem skladnější.
Vakuovačka pracuje s vroubkovanými sáčky, její čelisti umí vytvořit svár o maximální délce 290mm. Použít lze jak hotové prefabrikované vroubkované sáčky pevných rozměrů či rukáv (tunel), ze kterého můžete ustřihnout sáček požadovaných rozměrů (šířka max. 290mm x požadovaná délka). Díky možnosti použití vakuovačky jen jako svářečky fólií vytvoříte koncový svár sáčku a při vakuování se vytvoří svár druhý. Vakuovačku lze tedy použít i jen jako svářečku fólií a to i pro jiné fólie, než ty vroubkované. Nutno však použít folie o přibližně stejné tloušťce materiálu. Interval svařování je pevně nastaven na 6 vteřin. Šířka sváru je 1mm. Výsledný svár je velice pevný, dostatečně silný pro dlouhodobé udržení vákua.
Používání je velice jednoduché a intuitivní. Stačí pouze otevřený konec sáčku vložit do vakuovací komory, uzavřít víko a zmáčknout tlačítko pro zahájení vakuování. Po vytvoření vákua se pytlík automaticky svaří. Proces lze kdykoliv přerušit. Pro sepnutí pouze svařovací lišty je vyhrazeno samostatné tlačítko.
Vakukovačka je vhodná především pro vakuování masa, ryb, zeleniny, ovoce, svačin a sypkých směsí ztrácející svoje aroma - čaje, kávy. Vakuovat lze mimo potravin i jiné předměty.
Zavakuované sáčky jsou vhodné pro vaření metodou Sous-Vide.
Celková délka přívodního kabelu: 130cm.
Tloušťka svařovaných fólií: 0,10 - 0,29mm (100 - 290μ).
Doba vakuování: cca. 15 sekund (v závislosti na velikosti svařovacího sáčku)
Interval mezi jednotlivými cykly: 30s.
Neskladujte vakuovačku s uzamčeným víkem. Dlouhodobá komprese těsnící gumy může způsobit její netěsnost.