Velká multifunkční kuchyňská vakuovačka s odsáváním, vakuovačka umí svařovat a vakuovat všechny běžné folie a vakuovací sáčky s vroubkováním s maximální šířkou sváru až 340 mm, navíc disponuje funkcí odsávání, kdy lze pomocí adaptérů odsávat vzduch jak z lahví tak ze sklenic a misek.
Vakuování potravin je velice rychlý a snadný způsob uchovávání potravin bez přístupu vzduchu, díky tomu zůstanou v potravinách zachovány vitamíny a minerály, bez přístupu vzduchu k potravinám nedochází k rozmnožování bakterií, nedochází k vysychání nebo přenášení pachů. Čerstvé potraviny jako je maso, ryby, zelenina či ovoce vydrží 2-5x déle. Suché nebo zmražené potraviny mohou být skladovány v mrazícím boxu po dobu 1-2 roky. Vakuované potraviny mají menší objem a jsou tím pádem skladnější.
Největší předností této vakuovačky je, délka sváru až 340mm! Většina vyráběných vakuovaček neumí vytvořit svár o délce větší než 290-300mm.
Tato Vakuvoačka disponuje funkcí odsávání, společně s vakuovačkou dostanete uzávěr láhve a uzávěr pro sklenice s misky s rozměrem hrdla 80-110mm, a hadičku,, která se jedním koncem připojí do vakuovačky a na druhý se připojí jeden z adaptérů, který se nasadí na láhev nebo sklenici, z které se po stisknutí jednoho tlačítka odsaje všechen vzduch. Takto lze uchovávat delší dobu například otevřené láhve s vínem, sirupy a sklenice či misky s jídlem, které se na vzduchu rychle kazí.
Vakuování sáčků a folii je velice jednoduché a intuitivní. Vakuovačka pracuje s vroubkovanými sáčky a fóliemi, její čelisti umí vytvořit svár o maximální délce 340 mm. Stačí pouze otevřený konec sáčku vložit do vakuovací komory, uzavřít víko a zmáčknout příslušné tlačítko pro zahájení vakuování. Po vytvoření vákua se pytlík automaticky svaří. Proces lze kdykoliv přerušit.
Vakuovačka má integrovaný zásobník na folie a sáčky v roli a také nůž, kterým lze jednoduše a bezpečně uřezat požadovanou délku sáčku či folie.
Vakukovačka je vhodná především pro vakuování masa, ryb, zeleniny, ovoce, svačin a sypkých směsí ztrácející svoje aroma – čaje, kávy. Vakuovat lze mimo potravin i jiné předměty.
Zavakuované sáčky jsou vhodné pro vaření metodou Sous-Vide.
Vakuovačka disponuje několika režimy:
Automatický režim: pro běžné potraviny, ovoce a zeleninu.
Silné vakuování suchých potravin: velmi silné vakuování vhodné například pro vakuování rýže nebo čajů, délka vakuování se prodlouží na 15-40 sekund.
Vakuování vlhkých potravin: vhodné pro vakuování jakýchkoliv vlhkých potravin.
Vakuování křehkých potravin: Jedná se o režim, ve kterém délku vakuování ovládá uživatel a lze tak vakuovat i měkké potraviny například pečivo.
Marinování: vakuovačka několikrát vysaje a opět nafoukne vzduch do sáčku s potravinou, tímto režimem dochází k lepšímu vstřebání marinády do masa.
Svařování: tento režim slouží k svařování bez vakuování například při výrobě sáčků z folie.
Nafukování: vakuovačka místo vysátí vzduchu sáček naopak nafoukne a vytvoří tak vzduchový polštář, který slouží jako ochrana při převozu potravin, například u již otevřených pytlíků s chipsy nebo krekry.
Obsah balení: vakuovačka, hadička pro připojení externích adaptérů, dva externí adaptéry pro láhev a sklenice 80-110mm.