Stolní komorová vakuová balička DF250-C pro vakuování a zatavování potravin a dalších výrobků, kterým se po zavakuování prodlouží datum expirace. Ideální do kuchyní ať už doma nebo v restauracích pro vakuování masa, ryb, zeleniny, ovoce a sypkých směsí ztrácející svoje aroma - například čaje nebo kávy.
Zavakuování potravin v této stolní komorové vakuové baličce je velice rychlé a snadné. Do komory vakuovačky se uloží vakuový sáček s obsahem, jehož otvor se umístí na svařovací lištu v místě, kde chcete vyhotovit svar. Po uložení sáčku se jednoduše sklopí vypouklé transparentní víko a započne odsávání vzduchu dle zvoleného časového intervalu. Po krátkém přidržení víka se víko tlakem samo utěsní a proces je dále automatizovaný. Po dokončení nastavené časové sekvence odsávání dojde ke svaření konce sáčku dle nastavené intenzity v závislosti na tloušťce svařovaného materiálu. Po svaření zůstane chvíli komora uzavřena a v tomto krátkém momentu dojde k ochlazení svaru, aby nedošlo k jeho poškození. Po vytvrzení dojde k napuštění vzduchu zpět do komory a právě v této fázi dojde k viditelnému smrštění sáčků vlivem rozdílu tlaků. Po napuštění vzduchu do komory se víko automaticky otevře. Tato komorová svářečka disponuje plynovým pístem, který otvírá víko více plynuleji, než je tomu u jiných modelů disponujících pouze vratnou pružinou, která má tendenci víko "vystřelit".
Tato stolní komorová svářečka je svým objemem komory určená především pro svařování jednoho či dvou vakuových sáčků v jednom cyklu. Komora vakuové baličky DF250-C má vnitřní rozměry 274 (š) x 230 (v) x 60 (h) mm. Svařovací lišta má aktivní délku 25cm a šířku svaru 7,5mm.
Vakuová balička DF250-C umožnuje nastavení času odsávání vzduchu a délku svařování. Rozsah těchto hodnot je plně dostatečný pro zavakuování jakékoliv typu produktu. Ať už jde o vakuování potravin nebo vakuování např. elektronických součástek podléhajících oxidaci nebo vzdušné vlhkosti. Možno použít i pro vakuování potravin pro vaření ve vakuu metodou Sous Vide. Vakuovačka má také tlačítko pro nouzové vypnutí (emergency stop) pro korekci případné chyby - například špatně položeného sáčku na svařovací lištu.
Konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost. Vakuovačka DF250-C je celokovová, vana vakuovačky je ze silného a odolného materiálu. Víko je vyrobeno ze silného transparentního plexiskla o tloušťce 20mm s vydutím, díky kterému lze do vakuovačky vložit objemnější vakuové sáčky než je hloubka samotné vany. Vydutí zvětšuje prostor o dalších 50mm.
Ke spuštění odsávání dochází právě v momentě zavření víka. Víko lze také zaaretovat v zavřené poloze pomocí záklopky v době jejího nepoužívání. Zabráníte tak vniku prachu. Vakuovací balička disponuje také pamětí, takže si pamatuje poslední nastavení i po odpojení z elektrické sítě. Příkon DF250-C je ve špičce (svařování) 1,4kW. Příkon v době vakuování činí 380W.
V útrobách vakuové baličky se skrývá výkonné olejové čerpadlo, s průtokem 1l / vteřinu (2CFM), které zajišťuje dostatečně rychlé odčerpání vzduchu. V ovládacím panelu je přítomen také tlakoměr pro sledování aktuálního tlaku v komoře. Maximální doba odsávání činí 45s.
Díky komorovému provedení lze používat i klasické hladké sáčky pro vakuování. Hladké vakuovací sáčky jsou výrazně levnější než vroubkované vakuovací sáčky, které jsou naopak nutné pro vakuové baličky s externím sáním. Pořizovací cena vakuových baliček s externím sáním je sice nižší, ale v delším časovém horizontu provozu, se komorová vakuová balička ekonomicky vyplatí, už jen z důvodu vysoké ceny vroubkovaných sáčků, které jsou podmínkou pro fungování malých kuchyňských vakuovaček bez komory.
Lze použít klasické vroubkované sáčky, hladké sáčky, sáčky s kovovou fólií (metalizované) a další sáčky z materiálů PE, PP a PET. Vždy je však třeba nastavit vhodnou dobu svařování pro daný materiál k dosažení pevného zatavení.
Svařovací drát i páska z teflonových vláken, kterou je tavný drát překryt, se časem opotřebovávají a lze je vyměnit.
Součástí výrobku není certifikát pro použití v gastronomii.