Vakuovačka potravin a svářečka potravinářských fólií SFS 110 je ideálním kuchyňským pomocníkem, který vám pomůže prodloužit životnost potravin až pětinásobně. Už nebudete muset vyhazovat potraviny, které podléhají rychlé zkáze. Stačí je zavakuovat a prodloužit jim tak expiraci.
Zkáza potravin je způsobována chemickými reakcemi, ke kterým dochází, pokud jsou potraviny vystaveny vzduchu, teplotě, vlhkosti, účinku enzymů a růstu mikroorganismů. Tento proces můžeme výrazně zpomalit uložením potravin ve vákuu. Vakuové balení snižuje absolutní tlak vzduchu v sáčku tím, že odstraňuje kyslík. Kyslík obsažený ve vzduchu způsobuje kažení potravin, protože jeho účinkem dochází k procesu oxidace, která zapříčiňuje ztrátu nutričních hodnot, chuti a dalších vlastností potravin.
Vakuovačka SFS 110 obsahuje vlastní účinný kompresor, který ze sáčku odsaje všechen vzduchu a vytvoří částečné vákuum. Vakuovačka pracuje s vroubkovanými (drážkovanými) sáčky do max. šířky 28cm. Použít lze jak hotové prefabrikované sáčky pevných rozměrů či rukáv (tunel), ze kterého můžete ustřihnout sáček požadovaných rozměrů (šířka max. 28cm x požadovaná délka). Díky možnosti použití vakuovačky jen jako svářečky fólií vytvoříte koncový svár sáčku a při vakuování se vytvoří svár druhý. Vakuovačku lze tedy použít i jen jako svářečku fólií a to i pro jiné fólie, než ty vroubkované. Nutno však použít folie o přibližně stejné tloušťce materiálu. Interval svařování je pevně nastaven na 5 vteřin. Šířka sváru je 1mm. Výsledný svár je velice pevný, dostatečně silný pro dlouhodobé udržení vákua.
Používání je velice jednoduché a intuitivní. Stačí pouze otevřený konec sáčku vložit do vakuovací komory, uzavřít víko a zmáčknout tlačítko pro zahájení vakuování. Po vytvoření vákua se pytlík automaticky svaří. Proces lze kdykoliv přerušit. Pro sepnutí pouze svařovací lišty je vyhrazeno samostatné tlačítko.
Vakukovačka je vhodná především pro vakuování masa, ryb, zeleniny, ovoce, svačin a sypkých směsí ztrácející svoje aroma - čaje, kávy. Vakuovat lze mimo potravin i jiné předměty.
Zavakuované sáčky jsou vhodné pro vaření metodou Sous-Vide.
Součástí balení je 3m vroubkovaná fólie šíře 28cm (tunel).
Neskladujte vakuovačku s uzamčeným víkem. Dlouhodobá komprese těsnící gumy může způsobit její netěsnost.